Shutters? Dit zijn de mogelijkheden!

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan kijk je mogelijk ook wel naar shutters. Er zijn steeds meer mensen die shutters voor hun ramen hangen. Ze springen in het oog en daarnaast passen ze in nagenoeg ieder interieur. Bijkomend voordeel is dat je zelf de hoeveelheid lichtinval en inkijk regelt met deze raamdecoratie.. De afstand tussen de horizontale lamellen is namelijk handmatig in te stellen. Wil je shutters voor jouw ramen? Dan ontdek je snel genoeg dat er tegenwoordig talloze mogelijkheden zijn. Om jou een handje te helpen vertelt Van Eyck shutters je hier in grote lijnen wat er mogelijk is op het gebied van shutters als raamdecoratie.

Het materiaal en de kleur

Wanneer jij je verdiept in shutters, merk je al snel genoeg dat er verschil zit in deze raamdecoratie. Een eerste verschil zit hem in het materiaal. De meeste shutters worden tegenwoordig gemaakt van hout, maar we kennen ook shutters van aluminium en shutters van kunststof. Kies altijd voor het materiaal dat het beste bij jouw interieur past. Komt er veel hout terug? Dan kies je voor houten shutters.

Shutters zijn niet alleen in verschillende materialen verkrijgbaar, maar ook in diverse kleuren. Dit is één van de redenen dat ze in nagenoeg ieder huis als raamdecoratie gebruikt kunnen worden. Bij Van Eyck shutters vind je ongetwijfeld shutters in een kleur die matcht met jouw interieur. Vind je het lastig om een bepaald materiaal of een bepaalde kleur te kiezen? Laat dan gewoon een medewerker van Van Eyck shutters bij jou langskomen voor een adviesgesprek aan huis.

De breedte van de lamellen

De uiterlijke verschillen van shutters beperken zich niet alleen tot kleur en materiaal. Er zit namelijk ook verschil in de breedte van de lamellen. Indien je kiest voor shutters van Van Eyck heb je keuze uit vier verschillende breedtematen van de lamellen: 63, 76, 89 en 114 millimeter. Nu vind je het mogelijk lastig om in te schatten wat de juiste lamelbreedte is. Dit kunnen wij ons goed voorstellen. Laat je keuze vooral afhangen van de hoeveelheid lichtinval. Wil je overdag veel licht in een ruimte? Kies van voor shutters met brede lamellen. Wanneer je shutters met brede lamellen volledig opent, valt er namelijk veel licht nar binnen. De opening tussen de lamellen is namelijk aanzienlijk groter dan bij shutters met smalle lamellen.