luxe wooninrichting

Tips voor een luxe wooninrichting

Wil je die luxe hotelkamersfeer toepassen in jouw woonruimte? Daarvoor hoef je echt niet veel geld uit te geven. Een luxe woonstijl nabootsen hoeft helemaal niet duur te zijn. Het is gewoon belangrijk dat je weet met welke kenmerken je rekening moet houden. Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips voor een luxe wooninrichting.

Een luxe kleurenpallet

Kleuren vormen de basis van een interieur. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor kleuren die passen bij de luxe woonstijl. Dit zijn vaak diepe donkere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw, donkergroen, donkergrijs, of donkerrood. Ook zien we dat veel zwarte elementen of juist witte kleuren, passen bij een luxe woonstijl.

Luxe stoffen en materialen

Wil je een luxe uitstraling geven aan jouw woonruimte? Dan zijn luxe stoffen en materialen een aanrader om te gebruiken voor in huis. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld meubels gemaakt van fluweel, tafeltjes of aanrechtbladen in een marmerlook.

De juiste raamdecoratie

We raden je aan om ook goed na te denken over de raamdecoratie die je toe wilt passen in jouw woning. Onder luxe raamdecoratie voor in huis kan je bijvoorbeeld duo rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezie├źn verstaan. Daarbij geldt dat bij elke soort raamdecoratie de mogelijkheden weer erg uiteenlopen. Wat betreft kleuren en materialen zijn er dus heel veel opties. Wat past er het beste in jouw inrichting?

Accessoires

Als je luxe meubels, raamdecoratie en een vloer hebt in jouw woning dan heb je de basis van een luxe interieur. Onderschat echter ook niet de accessoires, want accessoires maken van jouw huis een thuis. Zet een paar prachtige lange kaarsen op de vensterbank, zet een bos bloemen op tafel en vergeet de kussens in de bank niet. Kies natuurlijk voor kleuren die passen bij de rest van jouw woonstijl, want op deze manier kan je die luxe uitstraling nog meer versterken.