van je zolder een loft maken

Je zolder verbouwen tot een loft

Je huis in loft veranderen? Het is een uitstekend idee om dit op je zolderkamer te doen. Waar gebruik je hem nu voor? Als opbergruimte? Staan er voornamelijk dozen? Nou, pak hem aan en maak er een prachtige loft van.

Van je zolder een loft maken

Ga je van je zolder een loft maken, begin dan met opruimen en schoonmaken. Heb je nog niet echt een idee wat je je nu bij een loft moet voorstellen? Eigenlijk is dit fenomeen over komen waaien uit de Verenigde Staten. Het gaat dan om appartementen die worden gebouwd in zolders van oude fabrieken of pakhuizen. De vraag was echter zo groot, dat er ook appartementen werden omgetoverd tot een loft. Jij hebt er ook zin in, in zo’n unieke ruimte? Ga aan de slag!

Typische kenmerken

Een loft heeft een aantal typische kenmerken. Natuurlijk is er een trap. Anders zit je niet op de zolder. Verder moet het gaan om een kamer of ruimte. Meestal zijn de muren gemaakt van baksteen. De vloer is van cement. Zoals je ziet, gaat het om een aardig industriële inrichting. Wil jij bijvoorbeeld ook een keuken in je loft plaatsen? Dan kun je het beste kiezen voor een rvs keuken. Plaats je er een heerlijke hoekbank of loungebank, probeer dat dan ook in deze stijl te doen.

Grote kamerplant voor de gezelligheid

Als je een hoekbank of loungebank in je loft neerzet, dan ziet het er meteen al iets huiselijker uit. Een grote kamerplant maakt het helemaal af. Let wel op dat je in de stijl van een originele loft blijft. Heeft jouw zolderkamer geen betonnen muren, dan is dat natuurlijk lastig aan te passen. Wat je wel zou kunnen doen is ze een wit kleurtje geven. Bovendien lijkt de ruimte hierdoor meteen een stuk groter.

Huis in loft veranderen

Naast een bank en kamerplanten, wil je ongetwijfeld nog meer meubels in je loft. Waarschijnlijk heb je te maken met schuine wanden. Laat daarom eventueel een kast precies voor je op maat maken. Heel passend is bijvoorbeeld ook een vintage stellingkast. En wat denk je van een industrieel bureau? Houd wel in de gaten hoe het staat met de loopruimte, want het zou jammer zijn als daar geen ruimte meer voor is. Meestal zijn zolderkamers natuurlijk niet de meest grote ruimtes in een woning.