als man beginnen met yoga

Waarom iedere man aan yoga zou moeten doen

Yoga en mannen: die combinatie lijkt niet direct logisch. Want in de algemene beeldvorming zijn het toch vooral vrouwen die aan yoga doen. Yoga is namelijk niet stoer genoeg voor mannen, zo denken veel mensen, al dan niet onbewust. Maar dat is al lang niet meer zo. Als man beginnen met yoga komt steeds vaker voor. Dit geldt zeker ook professionals zoals politieagenten, mensen in de zorg, acteurs en topsporters. En dat is niet voor niks, want yoga heeft veel te bieden. Er zijn namelijk goede argumenten om alleen of met je vrienden op regelmatige basis yoga oefeningen mannen uit te voeren.

1. Je hoofd leeg maken na een drukke werkdag

Als man beginnen met yoga wordt vaak gedaan bij lichamelijk of geestelijk zware beroepen. Na een dag stressen op kantoor is er niks lekkerder dan een serie yoga oefeningen mannen uit te voeren om het hoofd leg te maken en de geest te verruimen. Hyperactiviteit, stress en onrust in je hoofd kun je het beste bestrijden door goede ademhalingsoefeningen te doen en je bewust te worden van je eigen psyche. En met yoga kan dat! Vaak merk je na een of meerdere sessies al resultaat en wordt je rustiger.

2. Blessures helpen voorkomen

Yoga helpt om blessures te voorkomen als je regelmatig sport. Yoga oefeningen mannen maken het lichaam niet alleen leniger en sterker, maar ook flexibeler. Je rekt en strek je lichaam op bijzondere manieren, waardoor je lichaam beter in staat is om bijzondere en intensieve bewegingen op te vangen.

3. Sterker en sportiever worden

Uit onderzoeken is gebleken dat als man beginnen met yoga ervoor zorgt dat je niert alleen fysiek sterker wordt, maar ook beter wordt in sport. Door yoga leer je je te focussen en dat is een eigenschap die bij sporten ook belangrijk is. Maar ook kan yoga intensief zijn. Mooie voorbeelden zijn bikam yoga of power yoga, die een flinke fysieke inspanning vragen als je hieraan deelneemt. Je bouwt hierdoor conditie en spiermassa op, die bij andere sporten van pas komen!

4. Je ontmoet veel nieuwe mensen

Kies je als moderne man voor yoga in groepsverband, dan heeft dit als extra voordeel dat je veel nieuwe mensen leert kennen. Vaak zijn dit mensen in dezelfde levensfase of met dezelfde interesses en werkachtergrond als jij. De sportschool is dan ook een goede plek om ontspanning te combineren met het leren kennen van nieuwe mensen.