Wat betekent de kleur groen in Feng Shui

Wat betekent de kleur groen in Feng Shui?

Kleur is een eenvoudige en toegankelijke manier om feng shui-principes in je huis toe te passen. Er zijn veel verschillende manieren om met kleur en feng shui te werken, en elke kleur heeft betekenis wat betreft verbinding en betekenis. Een kleur kan een bepaald type qi, of energie, vertegenwoordigen van een van de vele energiesystemen in feng shui. Elk van de vijf elementen waarmee we werken in feng shui is bijvoorbeeld verbonden met verschillende kleuren. Je kunt ook kleur gebruiken in een bepaald deel van het huis, met behulp van de feng shui bagua. Wanneer je om een ​​feng shui-reden kleur aan je huis toevoegt, is het krachtig om een ​​specifieke intentie in gedachten te hebben voor hoe je zou willen dat die kleur je ondersteunt. In deze blog kijken we naar de kleur groen.

Wat de kleur groen vertegenwoordigt in Feng Shui

Een van de energiesystemen waarmee we werken in feng shui zijn de vijf elementen, die afkomstig zijn uit het taoïsme. Het vijf elementen systeem herkent vijf verschillende soorten energie, elk met verschillende kwaliteiten en kenmerken. Bij feng shui kijken we vaak naar deze verschillende elementen met als doel meer harmonie en balans te creëren in iemands huis en leven. Deze vijf soorten energie, bekend als vuur, aarde, metaal, water en hout, worden ook weergegeven door specifieke kleuren. Groen is verbonden met het element hout, dat draait om mededogen, flexibiliteit, genezing en groei.

In feng shui gebruiken we iets dat de feng shui bagua-kaart wordt genoemd. De bagua is een van de vele feng shui-tools die je kunt gebruiken om te kijken hoe ons leven overeenkomt met onze huizen. In het bagua-systeem is de kleur groen de kleur van het feng shui bagua-gebied dat gerelateerd is aan familie. Dit gebied wordt het ‘familiegebied’ genoemd. Dit familiegebied staat ook voor een nieuw begin en onze verbinding met de natuur. Groen herinnert aan de energie van de lente en een frisse start, als een nieuw grassprietje dat door de grond omhoogduwt. Door groen in een ruimte te brengen, verbind je je met de groene en vitale energie van gras, bomen en de natuur in het algemeen.

kleur groen in Feng Shui

Hoe de kleur groen te gebruiken?

Wanneer je een bepaalde kleur toevoegt met feng shui in gedachten, kan die kleur veel meer doen dan alleen je ruimte er op een bepaalde manier uit laten zien. Wanneer je groen in huis toepast met de bedoeling om een ​​specifiek soort energie binnen te halen om je te ondersteunen, kan dit jouw interieur echt naar een hoger niveau tillen. Groen kan vooral nuttig zijn als het je bedoeling is om meer flexibiliteit en mededogen uit te nodigen, de gezinsharmonie te verbeteren, iets nieuws te beginnen of nieuwe ideeën en creativiteit op te roepen.

Er zijn veel manieren om groen in huis te halen met verf, meubels, kunst, textiel en andere decoratieve artikelen. Als je besluit hoe je groen in je ruimte wilt integreren, overweeg dan om een ​​tint groen te kiezen die past bij je intentie en het soort energie dat je wilt cultiveren. Kies een fris, helder groen als je het opbeurende houtelement qi wilt kweken. Zoek naar een zacht blauwgroen om meer helende en rustgevende energie uit te nodigen. Als je het gevoel hebt vast te zitten en een energie boost nodig hebt, probeer dan een diep bosgroen. Voeg een helderder groen met gele ondertoon toe om de creativiteit te stimuleren.

Groene planten

Kamerplanten zijn een geweldige manier om de kleur groen in huis te halen. Ze belichamen het element hout en hun opwaartse groei is een krachtige metafoor. Planten hebben ook zorg en aandacht nodig, en ze kunnen ons veel waardevolle lessen leren over vriendelijkheid, mededogen en zorg voor andere levende wezens. Over het algemeen is het het beste om een ​​plant te kiezen met zachte, ronde bladeren wanneer je deze als feng shui-aanpassing aan je huis toevoegt. Let ook op de licht-, water- en vochtigheidseisen van je nieuwe plant, zodat je hem in een deel van je huis kunt plaatsen waar hij echt kan gedijen.

de kleur groen in Feng Shui

Gebruik groen in het familiegebied van de Bagua

Als je meer harmonie in jouw gezin wilt uitnodigen, kun je de kleur groen toevoegen aan het familiegedeelte van de bagua. Om de Zhen-positie te vinden, ga je in de hoofdingang van je huis staan ​​​​met je gezicht naar binnen. Stel je een raster van drie bij drie voor dat zich over je hele huis uitstrekt. Het middelste gedeelte links is het familiegedeelte. Je kunt hetzelfde proces ook gebruiken in een specifieke kamer van je huis, zoals je slaapkamer: ga in de ingang van de kamer naar binnen staan ​​en zoek het middelste linkergedeelte van de kamer. Zet een intentie rond familieharmonie en activeer deze intentie door drie nieuwe groene planten toe te voegen aan het Familiegedeelte van je huis.