baden in bier

Nieuw element in de spa wereld: baden in bier!

Romeinen baadden in wijn. Cleopatra in melk. Waarom geen bier? Van de Rocky Mountains tot IJsland, kuuroorden maken gebruik van wat volgens hen een opkomende markt is: bierliefhebbers die zich onderdompelen in bier om de huid en spieren te verjongen.

Begonnen in Scandinavië

In het kleine dorpje Árskógssandur in IJsland plaatst de Beer Spa (Bjórbö›in) klanten in een bubbelbad gevuld met “jong” bier, dat nog in de vroege stadia van gisting is. De kambala houten kuip is gevuld met water, levende biergist, hop, water, bierolie en bierzout. Er wordt gezegd dat de lage pH de haarzakjes strakker en zachter maakt terwijl het haar en de huid reinigt. Biergist levert vitamine B, eiwit, kalium, ijzer, zink en magnesium. De hop van het bier is ondertussen rijk aan antioxidanten en alfazuren, terwijl hun oliën en mineralen worden gepromoot als een ontstekingsremmend effect op gewrichten en spieren.

Stap in een bruisend bier bad

De nieuwe Beer Spa in Denver neemt het concept over en laadt klanten in een bruisend bierbad doordrenkt met hop, gerst en geneeskrachtige kruiden. De grote brouwstoofpot is het geesteskind van twee liefhebbers die de wereld rondreisden voordat ze in een bierbad in Polen belandden en het concept mee naar huis namen. 

Nieuw element in de spa wereld baden in bier

Kruiden bierbad mengsel

Met hun Beer Therapy Room-behandeling van 90 minuten kun je genieten in een cederbad gevuld met een kruiden bierbad mengsel. Ze hebben dezelfde effecten als hun neven en nichten in het buitenland, tot duizenden kleine bubbels die je lichaam omhullen in een bierachtig bruisen. De behandeling omvat een infraroodsauna, regendouche, relaxterras en zelfschenkende taproom.

Het voelt geweldig en het ruikt naar lekker bier, niet naar een studentenhuiskamer! En het is zo goed voor je huid dat je erna niet eens hoeft te douchen. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je kunt raden of het een IPA of een pils is waar je in zit.