trap bouwpakket

Wat kost een bouwpakkettrap?

Bouwpakkettrappen heb je in verschillende varianten en materialen. Uiteraard heeft dit allemaal invloed op de prijs. Het is dus lastig om een vaste prijs te geven voor een bouwpakkettrap. In de meeste huizen staat een houten trap, daarom zullen we in deze blog dieper in gaan op de prijs van een houten bouwpakkettrap. 

Invloeden op de prijs

Uiteraard zullen prijzen continue veranderen. Het afgelopen jaar zijn we met zijn alle aangelopen tegen een enorm tekort aan hout. Dit terwijl veel mensen zijn gaan klussen, omdat ze niet op vakantie konden. Daardoor is de prijs van een houten trap enorm gestegen. 

Een andere invloed op de prijs is de vorm van een trap. Wil je een rechte trap of een trap met kwartslagen?

Ook de afwerking van de trap heeft invloed. Wil je een open trap of een dichte trap. Een trap afgewerkt met leuning of niet? Je begrijpt al dat we niet al deze prijzen exacte kunnen geven. 

Open trap

Een open trap is de meest simpele trap. Het bestaat eigenlijk enkel uit zijkanten en treden. Er zou natuurlijk ook nog een kwartslag of meerdere kwartslagen bij kunnen. 

Vurenhout/dennenhout: Dit is de goedkoopste houtsoort en kost gemiddeld €1000,-. Afhankelijk van het aantal kwartslagen kan de prijs dus aflopen of oplopen. 

Beukenhout: Dit is een harde houtsoort en dus over het algemeen ook duurden dan een trap van vurenhout/dennenhout. Deze trap kost gemiddeld €1500,-. 

Eikenhout: Dit is een hele duurzame en harde houtsoort. De trap gaat in deze houtsoort het langste mee. Dit heeft uiteraard ook invloed op de prijs. Deze trap kost gemiddeld €2500,-.

Gesloten trap

Een gesloten trap heeft als toevoeging op de open trap dat deze voorzien is van tegentreden, ook wel stootborden genoemd. 

Vurenhout/dennenhout: Deze kost gemiddeld €1350,-.

Beukenhout: Deze kost gemiddeld €1950,-.

Eikenhout: Deze kost gemiddeld €3250,-.

Bouwpakkettrap kopen

Een bouwpakkettrap kun je vaak in een grote bouwmarkt vinden, maar de grootste markt bouwpakkettrappen kun je online vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op Houtcompleet.nl. Zij verkopen naast bovengenoemde trappen ook nog andere soorten zoals: Ruimtebesparende trappen en wenteltrappen.