een ontspannen plekje in huis

Zo creëer je een ontspannen plekje in huis

Als er één ding is dat we het afgelopen anderhalf jaar hebben geleerd, is het het belang van het creëren van verschillende ruimtes in onze huizen. Van het inrichten van hoekjes voor productiviteit tot het vinden van een ruimte om aan het eind van de dag de stekker uit het stopcontact te halen en tot rust te komen… de waarde van beide is groot!

Hieronder geven we je een paar makkelijke tips voor het maken van een plek of  ruimte waar je kunt ontspannen met een lekker glas wijn. En dat doe je natuurlijk het beste in de stijl!

Stel je voor hoe je je voelt als je op vakantie bent… zou het niet fijn zijn als er een plek in je huis is die dat zelfde gevoel thuis kan geven!? Om dit gevoel na te bootsen, zijn er een paar belangrijke elementen om de ruimte – of de tafel – in te richten. 

Comfort is de sleutel

Soms is bruikbaarheid het meest essentiële ingrediënt bij het stylen van een ruimte. Als je op zoek bent naar ontspanning, dan moet je iets comfortabels creëren! Als je harde stoelen hebt, voeg dan een kussen toe! Als je ontsnappingsplekje een hoek op de vloer is, voeg dan een kussen toe! Wat je ook doet, zorg ervoor dat je je ruimte inricht voor succesvol loungen.

Leg je linnengoed in lagen

Als een kamer niet af voelt, komt dat meestal omdat deze enkele gelaagde elementen mist. Linnen verandert de ruimte en de sfeer volledig. Het bedekken van een moderne marmeren eettafel met een linnen tafelkleed geeft er bijvoorbeeld een heel andere feel aan. Maar als we hier linnen zeggen, bedoelen we het in de ruimere zin: letterlijk elke stof of textiel. Een vloerkleed, wat kussens, een zomerdeken, raambekleding… al deze items tellen mee als het soort linnen dat elke kamer opfleurt en afmaakt. 

Zo creëer je een ontspannen plekje in huis

Of je stijl nu een jungle van planten is, of een enkele bloem in pot, het is essentieel om natuurlijke elementen in een ruimte te brengen om een ​​goede sfeer te creëren. Als je geen groene vingers hebt, raad ik aan om wat bloemen uit de tuin, of de supermarkt, te zoeken boven eventuele nep-plant opties. Of je kunt stevige planten proberen, zoals tropische planten en vetplanten die minder onderhoud nodig hebben. 

Persoonlijke accenten toevoegen

Het laatste stukje van de puzzel als het gaat om decoratie of styling van een ruimte is er een die vaak over het hoofd wordt gezien of waar mensen de meeste moeite mee hebben: je persoonlijkheid naar voren brengen. Dit element kost vaak tijd om te cureren, omdat het een stuk moet zijn dat jou weerspiegelt! Het kan een kunstwerk zijn dat je aanspreekt, een souvenir dat je mee naar huis hebt genomen van reizen, of een leuke vintage vondst.