aankomen-als-vader

Aankomen in gewicht als kersverse vader lijkt onvermijdelijk


De zogenaamde “dadbod” is geen fenomeen. Aankomen als kersverse vader lijkt onvermijdelijk. Hoe erg je ook tegenstribbelt met het idee dat je als vader een buikje hebt of minder gespierd bent, het lijkt bij vrijwel iedere vader onmogelijk om dit tegen te gaan. In dit artikel lees je waardoor dit komt.

Slapeloze nachten

Met een baby geniet je niet meer van jouw vaste 8-urige slaapritme. Je zult het moeten doen met korte slaapjes en hierdoor ben je overdag niet optimaal fit. Het gevolg hiervan is dat je jouw energie niet haalt uit jouw slaap, maar andere bronnen van energie zoekt. Eten is hier een goed voorbeeld van. Ook zorgt een verstoord slaapritme voor een verslechtering van jouw metabolisme. Hierdoor kun je sneller vet opslaan en is het dus niet vreemd dat je al gauw wat kilo’s aankomt na de geboorte van jouw kind.

Minder tijd om te sporten

Met een kersverse baby in huis heb je wel iets anders aan je hoofd, dan sporten. De verzorging van jouw baby neemt veel tijd in beslag en wanneer je dan tijd voor jezelf hebt, besteed je dit liever aan iets anders dan sporten. Hierdoor beweeg en sport je dus veel minder dan voor de komst van jouw kleintje. Die sixpack kun je dus wel vergeten in de eerste maanden na de geboorte.

Nieuw ritme

Het is altijd even passen en meten om een nieuw ritme en routine te vinden met een baby. Jouw vaste eetmomenten kunnen veranderen, waardoor je vaker gaat snacken. Het is belangrijk om een goede routine op te bouwen met jouw baby en het hele gezinnetje.

Wat kilo’s aankomen na de komst van jouw baby lijkt onvermijdelijk. Toch hoeft dit geen reden tot paniek te zijn. Het is een uniek fase in je leven waar je volop van moet genieten. Een strak lichaam komt later wel weer. Focus je op een gezonde levensstijl om de mate van het aankomen te minimaliseren.