stijladvies kleine man

Kledingadvies voor kleine mannen

Ook als wat kleinere man wil je natuurlijk goed voor de dag komen! Je zorgt dat je haar in een vlot kapsel geknipt is en dankzij het tegenwoordige aanbod huidverzorging voor mannen kom je altijd fris over. Maar dan je outfit, want kleren maken de man! Veel kleding voor heren is gericht op mannen met een lengte van boven de 1 meter 80. Gelukkig zijn er wel stijltips voor mannen te bedenken waardoor jouw lichaamsbouw goed tot zijn recht komt en er optisch een paar centimeter bijkomt.

Optische illusies

Optisch langer lijken kun je bijvoorbeeld bereiken door schoenen in eenzelfde tint als je broek aan te trekken waardoor je outfit meer één geheel wordt. Het resultaat is dat je optisch langer lijkt te zijn. Draag je graag een colbertje? Kies dan een goed passend model dat niet al te lang is. Door te kiezen voor een korter model verhoog je je taille en lijken je benen langer.

Tenzij je wilt gaan voor de ‘Danny de Vito-look’, zijn wijde verhullende kleren geen goede optie. Ook niet als je er wat extra kilo’s mee wilt verhullen. Een getailleerd overhemd bijvoorbeeld, geeft altijd een mooier silhouet, en een goed passende broek die niet rond je benen zwabbert, geeft je optisch een langere uitstraling. Standaard broeken zullen vaak te lang zijn. Gelukkig zijn er vakkundige kleermakers die jouw broek op een juiste manier kunnen innemen tot precies passend bij jouw maten. Ook zijn er, zeker bij online winkels, speciale K-maten voor kortere mannen. Zelfde model, maar dan passend voor jou.

Opvallende printjes

Houd je van een vrolijke zomerprint met felle kleurtjes? Besef dan dat zo’n kledingstuk een flinke blikvanger is. Niks mis mee, maar wel als de blikvangers jouw benen zijn. Een beter idee is het om een opvallend shirt aan te trekken en je broek wat neutraler van kleur te laten zijn zodat de aandacht daar niet heen getrokken wordt. Houd je van streepjes? Kies dan streepjes in de lengte en niet in de breedte. Streepjes in de breedte voegen optisch wat volume toe en ze maken dat je kleiner lijkt dan je eigenlijk bent, precies het tegenovergestelde van wat je wilt.

En dan nog de meest belangrijke stijltip voor mannen van geringere lengte: Loop rechtop met borst vooruit en kin omhoog zodat je zelfvertrouwen uitstraalt, ook dit voegt een paar optische centimeters toe.