loungebank

Een hoekbank of een loungebank: het verschil!

Veel mensen vinden het leuk om nieuwe meubels te scoren. Gezellig door de verschillende

meubelboulevards struinen en je laten inspireren door diverse bladen en Pinterest. Ben jij op zoek

naar een nieuwe bank? Dit is natuurlijk geen dagelijkse bezigheid. De zoektocht naar een nieuwe bank brengt vele keuzes met zich mee. Wat voor soort bank kies je, hoe groot, leer of stof en welke kleur zijn bijvoorbeeld allemaal vragen die voorbij komen bij de zoektocht naar een nieuwe bank. Je kent waarschijnlijk ook de termen loungebanken en hoekbanken wel. Toch zijn er velen die het verschil niet kennen. In deze blog lees je meer over deze verschillende modellen UrbanSofa banken!

Het verschil

De hoekbanken en loungebanken zijn populaire bankstellen die in steeds meer woonkamers verschijnen. Maar wat is nu precies het verschil? Dit zit zo! Een hoekbank is een bank die aan elke kant van de bank rugkussens heeft. Hierdoor kun je dus aan elke kant van de bank met je rug tegen de leuning/kussens zitten. Het verschil met een loungebank is dat een loungebank in principe een gewone rechte bank is, met aan één kant een verlengd loungedeel. Dit deel is bedoeld om met je voeten op te liggen. Het verschil is het beste zichtbaar wanneer je kijkt naar de armleuningen, bij een traditionele loungebank staan deze parallel, terwijl dit bij een hoekbank juist niet het geval is. Let er maar eens op!

Diverse modellen

Tegenwoordig maken veel winkels en webshops niet altijd meer onderscheid tussen de hoekbanken en loungebanken. Om het nog ingewikkelder te maken zijn er tegenwoordig ook allerlei tussenvormen. Zeker online is er van alles te verkrijgen, hier zijn de tussen modellen ook vaak populaire modellen. Dit tussenmodel is een bankstel met aan beide kanten rugkussens, dus in die zin is het een hoekbank. Het heeft echter ook een verlengd lounge deel, dus in die zin is een het loungebank. Een soort combinatiebank dus!

Bank of bankstel?

Naast de termen hoekbank en loungebank komen ook bank en bankstel veel voor. Wat is hier eigenlijk het verschil tussen? Origineel is een bankstel een combinatie van meerdere banken. Een bankstel is bijvoorbeeld een zithoek dat bestaat uit twee banken en een stoel, deze passen qua model, vorm en stijl bij elkaar. Een bank is een bank dat op zichzelf staat, een individuele bank dus. Overigens wordt ook het onderscheid tussen deze termen niet zo heel nauwkeurig meer ‘nageleefd’. Het komt regelmatig voor dat deze termen door elkaar worden gebruikt.

Hoekbank of loungebank kopen?

Wil jij een nieuwe hoekbank of loungebank aanschaffen? Bij de verkooppunten van UrbanSofa weet je zeker dat het op alle fronten goed zit. Een groot assortiment, veel kleuren, snelle levering en scherp geprijsd. Doordat de partij UrbanSofa gebruik maakt van een unieke meubelformule, waarbij bijvoorbeeld de UrbanSofa loungebanken direct vanuit de fabriek bij je thuis worden geleverd, voorkom je extra kosten. Neem vooral een kijkje en laat je verder inspireren of informeren door het personeel!