modeadvies voor mannen

9 belangrijke stijltips waarvan iedere man op de hoogte zou moeten zijn


Kijk jij ook met schaamte terug naar foto’s van 10 jaar geleden? Was jouw kledingstijl verre van classy? Voorkom dat je over 10 jaar weer met dezelfde schaamte kijkt naar jouw huidige stijl. In dit artikel lees je alles over modetrends voor mannen en de belangrijke stijltips voor mannen.

1. Gooi kleding weg

Voorkom dat je nog eens die oude skaterbroek aantrekt of dat T-shirt met een doffe plek. Ga eens grondig door jouw garderobe en doneer of gooi kleding weg dat niet meer bij jouw stijl past.

2. Een goede riem

Een riem is zo’n item waar je echt in kunt investeren. Een riem is van de belangrijke stijltips voor mannen. Een riem is namelijk niet alleen een praktische accessoire, ook kan het jouw complete outfit een boost geven.

3. De juiste sneakers

Wil je een van de beste fashiontips voor mannen weten? Dat is om altijd een paar goede sneakers in huis te hebben. Deze zijn niet alleen enorm comfortabel om op te lopen, ook geven ze jouw nette outfit een casual uitstraling. Probeer eens om een paar luxe sneakers onder een nette pantalon te dragen.

4. De juiste zonnebril

Geef jouw ogen rust in de zon en geniet van een stoere “James Bond-achtige” uitstraling met een zonnebril. Een coole Rayban past bij iedere man en geeft iedereen meteen een stoere uitstraling.

5. Prints

Een van de laatste modetrends voor mannen is het gebruik van prints in kleding. Loop er stijlvol bij en maar gebruik van deze fashiontips voor mannen en sla overhemden met prints in. Deze passen perfect onder een net pak, maar zijn ook los prima en stijlvol te combineren.

6. Lichte stoffen in de zomer

Zweetplekken vind niemand aantrekkelijk en het is zelf bijzonder ongemakkelijk. Kies daarom voor lichte stoffen in de zomer. Stoffen zoals linnen en katoen ademen mee. Zo geniet je van een droog shirt en een goede uitstraling.

7. Kleed je naar jouw lichaam, niet naar het lichaam dat je wilt hebben

Zie jij een gave outfit online? Maar wordt dit gedragen door iemand met toch een ander figuur dan jij? Zorg er dan voor dat je een realistisch beeld hebt van wat wel en niet goed bij jou staat. Vraag eventueel advies in een kledingwinkel.

8. Manbag

Een van de belangrijke stijltips voor mannen is het aanschaffen van een stoere manbag. Dit is enorm functioneel en geeft een mannelijke uitstraling. Investeer in een mooie manbag van leer in een ruig design.

9. Besteed aandacht aan details

De kleine details worden bij vele mannen overgeslagen, maar zijn zeker wel wat een outfit of look compleet maken. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvol horloge, maar ook het dragen van de beste boxershorts en goed matchende sokken spelen een grote rol bij de outfit van een stijlvolle man.

De belangrijke stijltips voor mannen hebben wij hierboven op een rijtje gezet. Durf te experimenteren met jouw stijl en ga altijd voor een stijlvolle outfit. Maak gebruik van bovenstaande belangrijke stijltips voor mannen en creëer jouw eigen stijl.

Lees ook: Jouw eerste bezoek aan de barbershop en wat je kunt verwachten