stoere industriele loft

Hoe verander je jouw loft in een stoere industriele loft? De beste tips en voorbeelden

Een industrieel ingerichte loft wordt steeds populairder in woonland

Qua woningtrends is de industrieel ingerichte loft in opmars. Een stoere industriele loft zien we steeds vaker. Wat heeft een industrieel ingerichte loft qua aantrekkelijks te bieden? Welke voordelen heeft dit type interieur? En het inrichten van een stoere industriele loft: hoe doe je dat? Je leest het allemaal in dit blogartikel!

Wat een industrieel ingerichte loft zo aantrekkelijk en praktisch maakt: de grootste voordelen

Een stoere industriele loft heeft als voordeel dat deze lekker modern en strak is ingericht, maar tegelijk ook een tijdloze uitstraling biedt. Met een stoere industriele loft kun je dus jarenlang vooruit zonder aanpassingen te hoeven doen. Een ander voordeel van een industrieel ingerichte loft is dat dit interieurtype lekker praktisch en functioneel is. Industriële designs gaan uit van robuuste en sterke materialen, die minimalistisch en functioneel zijn. Hierdoor blijft er in een stoere industriele loft extra ruimte over vergeleken met meer klassiek ingerichte interieurs. Verder is het fijne aan een industriële loft inrichten dat je de industriële stijl perfect kunt combineren met vintage elementen. Industrieel doet denken aan de 19e- en 20e-eeuwse ruwe fabrieksuitstraling. En vintage- retroartikelen, zoals een fraai vintage vloerkleed, passen daar perfect bij.

industriele ingerichte loft

Handige tips om zelf een industriële loft in te richten

Een stoere industriele loft heeft enkele basiskenmerken, die je in het oog dient te houden als je jouw interieur in deze stijl wilt inrichten. Een van de hoofdkenmerken van een industriële loft is het gebruik van ruwe en natuurlijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stoere boomstamtafel, muren met een steenpatroon, metaal, riet, grote stenen plantenbakken en een leren bankstel. Naast natuurlijke materialen mogen strak ontworpen meubels – die minimalistisch en functioneel zijn – en een paar grote stoere fabriekslampen niet ontbreken in een industriële loft. Ten slotte kun je door het gebruik van stoere accessoires het loft-interieur nog mooie industrieel vormgeven. Denk aan een hangmat in een hoek van de kamer, een stoere leren poef of een grote stationsklok die je aan de wand monteert.

Doe kleureninspiratie op

In een industrieel ontworpen loft domineren enkele kleuren het interieur. Het beste kun je kiezen voor sobere kleuren. Denk hierbij aan witvarianten, grijsachtige kleuren, donkerbruin of zwart. Het mooi van deze industriële kleuren is dat je ze perfect met hout, metaal en leer kunt combineren. Met deze tips moet het lukken om een strakke, industrieel ingerichte loft te ontwerpen. Alvast veel woonplezier toegewenst!