netflix serie voor mannen

Is The Witcher de nieuwe Game Of Thrones?

Acht jaar lang heeft Game Of Thrones miljoenen kijkers wereldwijd in zijn ban gehouden, elk seizoen populairder en met een meer onverwachte plottwist dan het vorige. Na de afloop van zo een internationaal fenomeen (het laatste seizoen is uitgezonden in mei) vroegen kijkers zich al gretig af wat nu de achtergelaten leegte in het fantasy genre zou vullen. En Netflix denkt in hun nieuwe kaskraker The Witcher het antwoord te hebben.

Monsters jagen in een angstaanjagende wereld

The Witcher gaat over Geralt of Rivia, de titulaire Witcher, een soort monsterjager. De wereld waar de serie zich afspeelt, het Continent, is een gevaarlijke plek gevuld met bloeddorstige wezens waar Geralt met zijn bovennatuurlijke krachten en een zwaard makkelijk korte metten maakt. Hoewel hij liever alleen is, wordt Geralt ongewild betrokken met Yennefer, een mysterieuze vrouw die zelf magische krachten heeft, en de jonge prinses Cirilla. De drie zullen samen reizen door een land dat in eeuwige angst leeft voor The Big Winter, een soort nieuwe ijstijd. De vergelijking met Game Of Thrones is dus makkelijk te maken met de plot alleen, nog meer in de hand gewerkt door de prachtige locaties en kastelen in deze show die rechtstreeks uit Westeros lijken te komen. Al beweren sommige dat de vechtscenes in The Witcher zelfs nog beter zijn.

Gebaseerd op de boeken

Mensen die veel video games spelen zullen misschien al eens van The Witcher hebben gehoord, aangezien er drie succesvolle games zijn die zo heten. De games en de Netflix serie zijn beide los gebaseerd op de zeven gelijknamige boeken van Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Wel is deze serie een iets lossere verfilming, je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken dat je iets mist, al zijn de games zeker aan te raden voor wie zelf graag eens in de schoenen van Geralt wil stappen en de monsters in mootjes wil hakken met zijn zwaard. De schrijvers lieten alvast weten dat ze genoeg materieel hebben om minstens zeven seizoenen te maken, maar momenteel is alleen het tweede seizoen definitief bevestigd, met 2021 als release datum.