eerst keer in een barbershop

Jouw eerste bezoek aan de barbershop. Wat kun je verwachten?

Ook in een barbershop zijn er gedragscodes

Wanneer je als man voor het eerst een barbershop gaat bezoeken, kan dat best spannend zijn. Net als in veel andere situaties – denk aan restaurants – gelden er ook in barbershops specifieke (ongeschreven) regels. Welke gedragscodes zij in een barbershop belangrijk? Wst kun je verwachten als je hier voor het eerst op bezoek gaat? We hebben de belangrijkste zaken en aandachtspunten hieronder voor je in kaart gebracht.

Doe een beetje relaxed en neem de tijd

Een hoop mannen denken dat de wereld, ook als ze naar de kapper gaan, alleen om henzelf draait. Ze willen snel geholpen worden, het liefst natuurlijk direct. Maar een barbier wil ontspannen kunnen werken en niet opgejaagd worden. Kom daarom vriendelijk binnen, groet de aanwezigen en wacht geduldig op je beurt. Ook als je een afspraak hebt staan en de tijd wat uitloopt.

Heb vertrouwen in de barbier

wat kun je verwachten bij een barbershop bezoek

Een barbier is natuurlijk geen tovenaar. Maar heb wel vertrouwen in zijn capaciteiten. Goede barbiers hebben geen of maar weinig woorden nodig om te weten wat jouw wensen zijn. Eigenaren van barbershops hebben een volwaardige en professionele baan en zijn geschoold in het afstemmen van kapsels op de wensen van hun klanten. Maak je dus niet te snel zorgen en laat je verrassen door de professionaliteit en het vakmanschap van de barbier.

Niet tevreden? Meld het!

Barbiers kosten gemiddeld meer dan een standaard kapsalon. En daarom mag je best kwaliteit verwachten. Ben je een keer ontevreden over het eindresultaat van jouw kapsel? Kom dan gerust ij de barbier terug en meld bij een volgende knipsessie dat je de vorige keer iets anders voor ogen had. Laat eventueel een plaatje zien met het door jouw gewenste kapsel, zodat de barbier een richtlijn heeft. Het is onprofessioneel als je meteen besluit naar een andere barbershop te gaan en daar gaat lopen klagen over je vorige barbier.

Neem je een vriendin of je vrouw mee? Let op!

Vrouwen komen niet zo snel in een barbershop. Ook niet als compagnon van hun mannelijke partner. Sommige barbershops zijn echt alleen voor mannen in andere barbershops worden vrouwen wel toegelaten. Dus neem je eega gerust een keer mee. Belangrijk is dan wel om op het volgende te letten: barbiers houden niet van dames die zich met het knippen bemoeien en aan de zijkant allerlei tips en adviezen geven. Heb je een partner die het niet lukt te zwijgen? Dan kun je haar beter thuis laten!