man speelt keyboard

Keyboard leren spelen? Dat kan gemakkelijk vanuit huis!

Een keyboard is een instrument dat je gemakkelijk kan leren spelen vanuit huis. Mede omdat alles op internet zo goed uitlegt staat. Daarnaast kom je ook een heel stuk verder als je weet hoe je noten moet lezen! Maar voordat je het leert bespelen moet je nog een keyboard aanschaffen! Je hebt veel verschillende soorten, waar een keyboard met 61 toetsen een van is. Wil je meer weten over een keyboard? Lees deze blog dan eens door.

Een keyboard bestaat uit twee kleuren

Zoals iedereen wel weet heeft een  keyboard zwart en witte toetsen. De meerderheid is wit, de andere zijn zwart. De witte toetsen zijn de noten en hebben de eerste zeven van het alfabet is als naam gekregen, namelijk A tot en met G. De zwarte toetsen noemen we “halve noten”. De zwarte toetsen zijn ontstaan omdat een hele rij witte toetsen onoverzichtelijk was. Dankzij de zwarte toetsen kon je makkelijker de juiste noot van de witte toets opzoeken. Het gekke is, dat het niet altijd zwart en witte kleuren zijn geweest. Vroeger werden toetsen van een orgel gemaakt van ivoor. Pas vanaf 1940 kwamen er alternatieven voor de ivoren toetsen op de markt. Later kwam er een verbod op de ivoorhandel. Vanaf dat moment worden toetsen dus gemaakt van hout met een laagje kunststof. Mocht het verbod op ivoorhandel vandaag de dag er nog steeds niet zijn, dan waren de toetsen van een keyboard nu misschien ook wel van ivoor! 

De historie van een keyboard

Een orgel was de voorlopen van een keyboard. En als je er zo over nadenkt is dat helemaal niet zo gek. Een orgel was te groot voor de woonkamer en was het niet draagbaar en daarom zocht ment naar iets anders. Een Amerikaan genaamd Bob Moog bouwde al in 1964 een synthesizer, wat de voorloper van een keyboard is. Rond 1980 is het eerste keyboard ontstaan, wat dus is gebaseerd op een synthesizer.

MaxiAxi

Wil je ook graag een keyboard kopen? Of wil je hier meer informatie over? Neem dan eens een kijkje op de website van MaxiAxi. Hier kun je terecht voor keyboards waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!