eetkamerstoelen

Zo kies je de perfecte eetkamerstoelen

De eetkamer is al lang niet meer alleen een ruimte om alleen te eten: tegenwoordig is het ook steeds meer een plek waar je samenkomt met familie en vrienden. Daarom is het belangrijk dat de eetruimte een plek is die helemaal ingericht is naar jouw stijl en smaak. Wij helpen je graag een handje met het inrichten van jouw eetkamer en daarom vertellen we je in deze blog waar je op moet letten bij het vinden van één van de meest belangrijkste meubels van de ruimte: eetkamerstoelen.

Passend bij de rest van de ruimte

Bij de zoektocht naar jouw perfecte eetkamerstoelen is het belangrijk dat je kiest voor stoelen die passen bij de rest van de eetkamer. Meet je eettafel op om zo stoelen te kiezen die hierbij passen. Ook al heb je nog zulke mooie eetkamerstoelen gevonden, wanneer deze niet om de eettafel passen dan sla je de plank mis. Bovendien is het ook van belang dat de stoelen onder de tafel passen. De hoogte van de tafel moet je dus ook zeker even opmeten. Wanneer je de afmetingen weet van de eettafel, kun je ook gelijk bepalen hoeveel stoelen je nodig hebt.

Comfort

Allereerst moeten eetkamerstoelen comfortabel zitten. Vooral als je lang tafelt is het belangrijk dat de stoelen fijn zitten en dat je er heerlijk in kunt relaxen. Maar wat is voor jou een comfortabele stoel? Wil je bijvoorbeeld een eetkamerstoel met of zonder leuning? En van welk materiaal moeten de stoelen zijn gemaakt? Leder tot aan kunststof en stof: de keuze is aan jou.

Woonstijl

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van eetkamerstoelen, is dat het past bij de rest van je interieur. Omdat smaken verschillen, zijn er ook heel veel soorten stoelen verkrijgbaar. Om een beter beeld te geven, lichten we hieronder uit welke stoelen er passen bij jouw woonstijl. Dat maakt de zoektocht een stuk makkelijker.

Modern

Bij een moderne woonstijl passen over het algemeen moderne design eetkamerstoelen. Strakke lijnen en neutrale of juist trendy kleuren maken de ruimte helemaal af. Vaak past een stoffen zitting perfect bij deze woonstijl.

Industrieel

Een industriële woonstijl kenmerkt zich door de strakke lijnen en robuuste materialen. Stoelen in het zwart, bruin of in grijstinten passen perfect bij een industriële woonstijl. Vaak wordt er gebruik gemaakt van stoere materialen en kleuren, zoals bijvoorbeeld leder en metaal.

Landelijk

Landelijke eetkamerstoelen hebben vaak een houten frame met een linnen of een lederen bekleding. Ze hebben vaak een hoge leuning en zijn vaak voorzien van knopjes in de stof.

Retro

Komen er retro elementen terug in jouw woonruimte? Dan mogen retro eetkamerstoelen ook niet ontbreken in jouw eetkamer. Dit kenmerkt zich vaak door het gebruik van uitgesproken materialen en opvallende kleuren. Wat ook perfect past bij de retro woonstijl is het combineren van stoelen in diverse kleuren. Dit geeft een speels effect aan de ruimte.

Mix and match

Heb je niet één specifieke woonstijl? Of wil je juist een andere woonstijl terug laten komen in jouw woning? Dan is het ook altijd een goed idee om diverse stijlen te combineren met elkaar. Zo geef je jouw eigen touch aan de eetkamer wat de ruimte helemaal eigen maakt.

Laat je inspireren!

Heb je nog geen goed beeld van wat je precies wilt? Dan is het altijd een goed idee om een kijkje te nemen in een woonmagazine of via Pinterest. Zo zie je meteen hoe andere mensen hun eetruimte hebben ingericht en voor welke eetkamerstoelen zij hebben gekomen. Maak een moodboard van jouw favoriete afbeeldingen. Wedden dat je hierdoor een goed idee krijgt van wat je wenst?!

Budget

Ook het budget van een eetkamerstoel heeft vaak invloed op de uiteindelijke keuze die je maakt. Bepaal van te voren hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan je eetkamerstoelen. Online zijn er diverse partijen waar je terechtkunt voor het kopen van eetkamerstoelen en vaak kun je middels een filterfunctie aangeven wat het maximale bedrag is dat je uit wilt geven aan de stoelen. Zo kun je nog eenvoudiger jouw perfecte eetkamerstoelen vinden.

Laat je adviseren

Kom je er zelf niet helemaal uit met het vinden van een eetkamerstoel die perfect bij jou past? Laat je dan zeker eens adviseren door een specialist van een woonwinkel of een woonwebshop. Neem foto’s mee van jouw eetruimte naar de winkel of verstuur deze naar de klantenservice van de webshop. Dan