led paneel

Led-panelen: alle voordelen

Led-panelen worden al jaren veel gebruikt. Ze zijn multifunctioneel en kunnen gebruikt worden in verschillende ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan kantoorruimtes, vergaderzalen en kantines. Ook in woningen zie je ze vaak terug, bijvoorbeeld in de badkamer, keuken of garage. Led-panelen gebruiken heel weinig stroom, wat een groot voordeel is. Ze dragen dan ook het energielabel A+. Daarnaast voorziet ledverlichting je wel voor 50.000 uur van stroom, dus je hoeft ze na het aanschaffen nog lang niet te vervangen.

Verschillende kleuren

Een groot voordeel aan led-panelen is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren licht. Zo kan je kiezen uit warm wit (3000K), helder wit (4000K) en koud wit licht (6000K). Elke lichtkleur kan weer voor wat anders worden gebruikt. Licht in de kleur warm wit geeft de kamer fijne sfeer door de warmte die het licht uitstraalt. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt in huis of in een restaurant. Helderwit licht wordt veel gebruikt in kantoorpanden omdat het ervoor zorgt dat je alert blijft en goed kan focussen. Koud wit licht zorgt er weer voor dat alle details in een ruimte goed zichtbaar zijn waardoor je goed zicht hebt. Dit is dus erg handig voor in werkplaatsen en garages. Een led-paneel met koud wit licht wordt ook wel een daglicht led-paneel genoemd, omdat deze kleur het meest lijkt op echt daglicht.

Eenvoudig te installeren

Het installeren van een led-paneel is helemaal niet zo ingewikkeld als in de eerste instantie zou denken. Als je een systeemplafond hebt, kan je het led-paneel hier makkelijk inbouwen. Je kan de plafondplaat vervangen voor het paneel en je koppelt het paneel aan het netsnoer. Heb je een systeemplafond? Maak dan gebruik van een opbouwframe of een ophangset. Dit is ook een eenvoudige manier om je led-panelen te installeren. 

Ben je van plan om led-panelen te kopen? Neem dan een kijkje bij Ledlichtstunter.nl. zij bieden een breed assortiment aan ledverlichting, in alle soorten en maten!