de beste interieurtips voor mannen

Op de juiste manier verlichten: 5 manieren om je interieur in het licht te zetten

Vooral in de donkere wintermaanden, als het vroeg donker wordt, is het belangrijk om het interieur goed te verlichten. Dit kan op tal van manier, bijvoorbeeld met led lampen in de livingroom, leuke spotjes in de keuken en enkele plafondlampen op relevante plekken in huis. We hebben de beste interieurtips voor mannen op het gebied van woningverlichting voor je verzameld, zodat je jouw huis praktisch en efficiƫnt van het juiste licht kunt voorzien.

1. Licht bepaalde voorwerpen extra uit

Een van de beste interieurtips voor mannen is om schilderijen, planten of leuke familiefoto’s door tactisch gebruik van lampen in de livingroom een extra accent te geven. Door in de buurt kleine led spots als wandlampen te gebruiken kun je deze voorwerpen er letterlijk uitlichten. Voor plantenbakken kunje dit doen met een verstelbare staande lamp.

2. Houd rekening met de natuurlijke lichtinval in huis

Het maakt verschil hoe jouw woning gesitueerd is ten opzichte van het noorden, zuiden, oosten of westen. Dit bepaalt namelijk de natuurlijke lichtinval in huis. Valt het licht vooral vanuit het zuiden jouw huis in, dan verandert de lichtsoort gedurende de dag van koel naar warm. Dor enkele lampen in de livingroom te zetten, kun je hierop inspelen en de inval van licht hierop aanpassen, door bijvoorbeeld op winterdagen in de avonduren voor een koelere lichtsoort te kiezen. Ligt de kamerwoning op het noorden, dan kun je via verlichting voor warme kleuren zorgen bij weinig lichtinval.

3. Verlicht de trapgang met led-spotjes

De trappengang is een perfecte plek om met leuke led-verlichting, zoals spotjes, te verlichten. Tegenwoordig zijn er prachtige spotjes met bewegingssensoren beschikbaar, die ervoor zorgen dat de led-lampjes ombeurten aan- en uitspringen. Dit ziet er niet alleen gaaf uit, maar bespaart ook flink wat energie: de verlichting gaat immers automatisch uit als er niemand meer in het trapgat is.

4. Combineer stijlen met elkaar

Een andere leuke interieurtips voor mannen is het combineren van diverse stijlen. Dit geeft een mooi effect. Denk aan industriƫle lampen in combinatie met spot lichtjes, een kroonluchter of een leuke romantische wandlamp.

Lighting kits paper ball shape ceiling light bulbs group or Mulberry lamps set of modern interior decoration Japanese style contemporary

5. Gebruik altijd led lampen

Belangrijk is om in een manneninterieur altijd te kiezen voor led-lampen en niet voor gloei- of spaarlampen. Niet alleen gaat led veel langer mee, led verlichting bespaart ook tientallen procenten aan energie. Fijn is verder dat led-lampen direct op volle lichtsterkte zijn en in alle kleuren mogelijk zijn.