e sigaret gebruiken

Tijd om je e-sigaret schoon te maken?

Het schiet er soms even bij in of je vergeet het gewoon, het schoonmaken van je e-sigaret. Kan gebeuren natuurlijk, maar het is goed om er toch voor te zorgen dat je je e-sigaret met regelmaat een schoonmaakbeurt geeft. Je legt ‘m waarschijnlijk wel eens op een vieze tafel of je doet ‘m in je tas of jaszak met allerlei andere spullen. Ook de binnenkant van je e-sigaret is af en toe wel aan een poetsbeurt toe. In deze blog lees je alles over het schoonmaken en schoonhouden van je e-sigaret!

Houd je mondstukje goed schoon

Voor je eigen hygiëne is het mondstukje natuurlijk het belangrijkste onderdeel om schoon te maken. Je zet het zelf telkens aan je mond, je laat misschien anderen je e-sigaret ook gebruiken en je mondstukje raakt ook bijvoorbeeld de tafel als je ‘m neerlegt. En al die bacteriën wil je natuurlijk niet op je mondstuk hebben. Door het regelmatig af te spoelen houd je het goed schoon. Je moet daarvoor wel eerst het mondstukje loskoppelen van je e-sigaret. Om het mondstukje nog beter schoon te krijgen kun je er ook voor kiezen om het in een bakje water of alcohol te laten weken. 

Schoonmaken met warm water

Ook het tankje van je e-sigaret moet goed schoon blijven, daar zit immers je e-liquid in. Net als het mondstukje kun je ook je tankje schoonmaken met warm water. Let er daarbij wel op dat het niet te warm is, dat kan schade aanbrengen aan het materiaal. Houd daarnaast ook goed in de gaten dat de coil niet nat wordt, de rest van de e-sigaret kan wel gewoon tegen water.

De coil van de e-sigaret

De coil kan dus niet tegen water en kun je dus ook niet schoonspoelen. De coil is het gedeelte van de e-sigaret dat ervoor zorgt dat de e-liquids verdampen. De coil moet eens in de zoveel tijd verwisseld worden. Je merkt het vaak doordat de smaak minder sterk wordt, of de damp juist ineens heel scherp. Ook de hoeveelheid damp wordt minder als de coil aan vervanging toe is. Het verwisselen moet regelmatig gebeuren, als je veel gebruik maakt van de e-sigaret zo’n twee keer per maand. Als je je hieraan houdt voorkom je gebreken aan je e-sigaret. 

Het verwisselen van de e-liquids

Voor het verwisselen van je e-liquid is het niet per se nodig om je hele e-sigaret schoon te maken, maar het kan wel een goed moment zijn. Je bent namelijk toch al bezig. Het is ook verstandig je tankje schoon te maken als je wisselt van smaak, anders zul je wellicht in het begin de andere smaak er nog doorheen proeven.