perfecte mannen interieur

Zo creëer je het perfecte mannen interieur

Ok, je hebt dus een huis voor jou alleen en daar ben je blij mee man. Als je altijd alleen in je hol verblijft, kan je het natuurlijk precies zo inrichten en achterlaten zoals jij wil. Jij hebt jouw ideale mannen interieur, denk je. Maar wat nou als je bezoek krijgt, vrouwelijk bezoek bijvoorbeeld? Dan gaan anderen toch iets vinden van jouw keuzes en de sfeer in huis, zeker als ze bijna struikelen over de rommel. We geven je een paar specifieke interieurtips voor mannen!

Bank plus kleed

De bank is vast een belangrijke plek in jouw woonkamer, niet zo ver van de tv waarschijnlijk. Deze plek geef je heel makkelijk een warmere uitstraling door een mooie mat of kleed voor de bank te leggen. Een plaid op de bank, ook aangenaam voor koude dagen, maakt ook al verschil.

Planten

Nog meer sfeerbepalers: planten. Uiteraard neem je niet van die tuttige plantjes, maar een grote plant in een robuuste bak (van steen of metaal) doet ’t uitstekend in een mannenhuis. Er zijn ook genoeg planten die niet veel verzorging nodig hebben, dus zelfs bij jou zullen ze overleven.

Uitnodigende eethoek

Oei, er blijft iemand eten. Daarom nu de eenvoudigste interieurtips voor mannen: hoe uitnodigend is jouw eettafel? Hoeveel puin moet je ruimen om te kunnen eten? Koop een stoere tafel die staat als een huis, een tafel waar je u tegen zegt. Zet een mooie kast tegen de muur waar je spullen in legt die je altijd weer neigt op tafel te leggen. Deur open, spullen erin, deur dicht: zo simpel is het. Natuurlijk mag er een krant op tafel liggen, zeker in combinatie met een bos bloemen.

Eyecatchers

Bank en kast kunnen mooie eyecatchers zijn, die stoere plant en bloemen ook. Maar wat dacht je van iets moois aan de muur? Iets dat echt iets over jou zegt, of je passie laat zien. Denk aan een schilderij van die gave stad, die waanzinnig mooie auto of een poster met een instrument (geen triangel uiteraard). Heb je een open kast? Ook daar kan je voorwerpen in kwijt, dingen die jouw mannelijkheid bevestigen. Dit soort items nodigen vaak uit tot vragen stellen, jouw ideale mannen interieur doet zijn werk.

Licht!

Tot slot: licht wordt nog wel eens onderschat maar kan enorm bijdragen aan de sfeer in huis. Met een stoere designlamp boven de eettafel en perfect gerichte spotjes in het zitgedeelte kan niemand meer om jouw mannenhuis heen!