stijlvolle Keanu Reeves

De stijlvolle Keanu Reeves en zijn passie voor motoren

Keanu Reeves maakte in de jaren 1990 naam als bovengemiddeld goed acteur. Hij is bekend van onder meer de cultfilm Speed (1994) van dit regisseur Jan de Bont, de befaamde film The Matrix (1999) en The Devil’s Advocate (1997). En de afgelopen jaren maakte hij zichzelf befaamd door zijn perfecte vertolking van de huurmoordenaar John Wick, de film die in mei 2019 in première ging. Maar wist je dat Keanu Reeves nog veel meer in zijn mars heeft?

Tegenslagen in privéleven en volop genieten

In zijn privéleven heeft Reeves diverse grote tegenslagen gehad. Zo verloor hij zijn vrouw en dochter aan de dood, net als een goede vrienden. Des te bewonderenswaardiger is het hoe Reeves zich door het leven slaat en volop geniet van elke dag. Nu en ook in het verleden al. Zo was hij vroeger een zeer getalenteerde ijshockeyer. Naast sportfanaat was Reeves jarenlang, van 1991 tot 2002, bassist in de alternatieve Amerikaanse rockgroep Dogstar.

Motoren en filantropie als grote passies

Vandaag de dag heeft Keanu Reeves een andere passie: hij rijdt met de regelmaat van de klok op de meest gave motoren. Met een goede vriend, Gard Hollinger, richtte hij in 2011 een eigen bedrijf op onder de naam Arch Motorcycle Company. De naam Arch verwijst naar de boog die in motoren zit en volgens Reeves en Hollinger ‘kracht, verbinding en doorgang’geeft. Samen maken ze ontwerpen voor gave motorfietsen, bouwen deze en laten ze customizen. Via virtual reality ontwerpen beide mannen hun modellen en zetten ze hun ideeën om in de meest gave modellen motoren, hoewel ze niet elke VR-model bouwen natuurlijk. Wil je en motor aanschaffen die door Reeves en Hollinger zijn ontworpen en gebouwd, dan moet je wel flink de portemonnee trekken. Een standaard model motorfies van Arch kost namelijk $78.000. Naast motorfanaat is Reeves ook een bekend filantroop. Zo steunt hij diverse projecten op het gebied van kankerbestrijding, naast andere goede doelen. Verder zegt Reeves dat hij miljoenen uitgeeft aan zijn crew als hij fuilms produceert, maar die gulheid wordt door zijn collega’s niet beaamd.

Ook actief als uitgever voor artiesten

Sinds 2017 is Reeves ook actief als kleine uitgever voor artiesten. Dat jaar richtte hij met de artieste Alexandra Grant een eigen uitgeverijtje op, genaamd X Artists’ Book, ook wel bekend als XAB. Zelf heeft Reeves bij deze uitgever al twee boeken gepubliceerd, namelijk het boek Ode to Happiness en Shadows, samen met Grant. Grant verzorgde de foto’s en kunstwerken, terwijl Reeves de teksten voor beide boeken schreef.