fit blijven tijdens je reizen

Zo kun je fit blijven tijdens je reizen

Zelfs met hoge verwachtingen en doelen die je jezelf stelt, kan het moeilijk zijn om tijdens het reizen een gezondere levensstijl aan te houden. Over het algemeen ga je te veel uit, slaap je minder en eet je vaak wat ongezonder, puur omdat het handig is. Om daar verandering in te brengen, kijken we hieronder hoe je het leven op de weg kunt inrichten om beter in vorm te blijven.

Maak van gezond leven op de weg een prioriteit!

Ja, je hebt WEL tijd om te sporten; je moet er gewoon tijd voor maken. Met basisoefeningen kun je in 20 minuten een training in je hotelkamer of hostel voltooien… en je hebt geen apparatuur nodig! Hier zijn enkele eenvoudige en effectieve oefeningen die je kunt doen in je hotel, hostel of zelfs gewoon in een nabijgelegen park:

  • Jumping jacks
  • Opdrukken
  • Sit ups
  • Burpees
  • Lunges
  • Squats
  • Stretchen/yoga

Je kunt deze oefeningen letterlijk overal doen. Waar een wil is is een weg!

Wandel, wandel, wandel!

Doe er alles aan om zoveel mogelijk te lopen. Er is geen betere manier om een ​​stad te verkennen dan te voet. Je krijgt een veel betere indruk van het lokale leven en het is veel gemakkelijker om op deze manier aan de drukte te ontsnappen. Bovendien is het goedkoper dan een taxi nemen of een buskaartje te betalen. Als gewoon willekeurig lopen niet spannend genoeg voor je is, ga dan op zoek naar een wandeltocht. De meeste steden bieden gratis wandeltochten aan die meestal tussen de 1-3 uur duren. Je krijgt niet alleen een inzichtelijke introductie van de locatie, maar je zult ook veel stappen maken!

Zo kun je fit blijven tijdens je reizen

Speeltuinen en parken

Kijk op Google Maps voor een nabijgelegen park en loop daarheen voor je workouts. Veel parken hebben apparatuur waarmee je kunt trainen, maar als dat niet het geval is, kun je pull-ups doen op schommels of boomtakken. Wees creatief! Kijk ook op websites zoals meetup.com voor reguliere trainingsgroepen. De meeste steden hebben hardloopclubs die wekelijkse runs, yogasessies in het park, tai chi en andere sporten/activiteiten organiseren. Kijk rond om te zien of er iets in de buurt is dat je interesse wekt en dat je helpt actief te blijven.

Voeding is het belangrijkste om in vorm te blijven

Als budgetreiziger is de kans groot dat je geen groot voedselbudget hebt. Dat betekent waarschijnlijk dat je niet gezond eet. Overweeg om je voedselbudget te verhogen, zodat je gezonder kunt eten. Zorg voor wat eiwitten en groenten in je dieet! Wees niet bang om een ​​gezond “familiediner” te doen met hostel genoten waar jullie allemaal de kosten van delen. Je kunt ook proberen je dieet aan te passen aan de lokale opties. Op die manier eet je meer verse producten en steun je de lokale economie. Je kunt ook drastischer wijzigingen aanbrengen in je dieet. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest als nu om te reizen met een plantaardig dieet en toch gezond en energiek te blijven. Dat betekent niet dat je alle rotzooi of goedkope drankjes moet schrappen. Maar je voeding is het belangrijkste onderdeel als het gaat om gezondheid en fitheid. Investeer erin!

Zo kun je fit blijven tijdens je reis

Als je maar 10 minuten hebt om te sporten, train dan 10 minuten! Elk beetje helpt, en 10 minuten is beter dan niets. Als je slecht moet eten op het treinstation, maak dat dan de volgende dag goed met een gezonde maaltijd. Uiteindelijk draait het allemaal om vooruitgang. Niet perfectie. Doe je best. Leg de basis voor betere gewoonten. Niets gebeurt van de ene op de andere dag, maar elke stap in de goede richting zal je helpen je doel te bereiken!

Lees ook: Een oefenmethode om kracht op te bouwen