plekken waar je kunt zwemmen met walvishaaien

Zwemmen met walvishaaien: A once in a lifetime experience

Iedereen heeft wel activiteiten in zijn hoofd zitten, of op zijn of haar bucketlist staan, die hij of zij ooit nog een keer wil ondernemen. Als er iet is dat je één keer in je leven moet hebben meegemaakt, is het wel seizoen zwemmen met walvishaaien. Seizoen zwemmen met walvishaaien is een onvergetelijke ervaring die in je geheugen gegrift blijft. Maar wat maakt deze activiteit zo speciaal? En wat zijn geschikte plekken waar je kunt zwemmen met walvishaaien?

Wat maakt seizoen zwemmen met walvishaaien zo bijzonder?

Lekker rondzwemmen met haaien is in de eerste plaats gaaf, omdat dit een spannende en unieke activiteit is. Het is een belevenis die een enorme kick geeft en waar je later mooie verhalen over kunt vertellen. En natuurlijk schiet je op de plekken waar je kunt zwemmen met walvishaaien de nodige foto’s, of maak je video’s van de exotische en prachtige omgeving waar je zit. Zo combineer je een prachtige reis met het ontmoeten van bijzondere zeevissen en genieten van een prachtige natuurplek. Allemaal leuk, maar waar kan ik zwemmen met walvishaaien?

Waar kan ik zwemmen met walvishaaien? Isla Mujeres in Mexico!

Er zijn mondiaal meerdere plekken waar je kunt zwemmen met walvishaaien. Een van de meest indrukwekkende en populaire gebieden waar mensen met walvishaaien ronddobberen en zwemmen, is Isla Mujeres in Mexico. Van mei tot september kun je op deze locatie snorkelen tussen tientallen en zelfs honderden imposante walvishaaien. Vanwege de grote hoeveelheid walvishaaien die hier rondzwemmen, geldt Isla Mujeres wereldwijd als de populairste plek voor een snorkelsessie met walvishaaien.

Australië: tussen walvishaaien zwemmen in helderblauw water

Houd je van kraakhelder water, witte stranden en een uitbundig zeeleven? Dan kun je tussen april en juli in West-Australië, aan de Coral Coast bij Ningaloo Reef met walvishaaien zwemmen. Naast deze indrukwekkend grote zeedieren kom je tijdens het duiken nog veel meer uitheemse diersoorten tegen: tal van exotische vissoorten, dolfijnen, schildpadden en ook zeekoeien kruisen je pad!

Mozambique: schitterende stranden & natuur

Bij het kustdorpje Tofo, een populaire badplaats, in Mozambique kom je al snorkelend naast grote roggen en zeevissen ook walvishaaien tegen. De walvishaaien zijn, naast de schitterende Mozambikaanse stranden en natuur, een van de belangrijkste redenen dat Tofo zo’n geliefde vakantieplek is.

Galápagoseilanden: onvergetelijke duikcruises

De prachtige natuur en entourage van de Galápagoseilanden, ooit beschreven door Charles Darwin op een van zijn reizen, zijn prachtig om walvishaaien te spotten. Boek een duikcruise en zwem niet alleen langs de grote vriendelijke zeereus, de walvishaai, maar ontmoet ook mantaroggen, hamerhaaien en andere grote vissoorten!