buikspieroefeningen-schema

5 beste buikspieroefeningen voor mannen

Welke man wilt er nu niet een strakke buik hebben? Een sixpack is de droom van velen. Het vergt enige moeite en doorzettingsvermogen, maar het resultaat mag er dan ook echt zijn. Door de juiste buikspieroefeningen kan ook jij een strakke buik krijgen. Lees gauw meer over de 5 beste buikspieroefeningen en fitness inspiratie voor mannen.

Planking

De beste workout oefeningen buik zijn dagelijkse buikspieroefeningen die goed vol te houden zijn. Een van deze buikspieroefeningen is planking. Tijdens deze oefening lig je als het ware horizontaal als een plank. Je houdt jouw lijf boven de grond door op jouw ellebogen en tenen te rusten. Tijdens deze oefening span je o.a. jouw buikspieren aan om in balans te blijven. Wanneer buikspieroefening dagelijks 1 tot 5 minuten weet vol te houden, zie je al snel resultaat. Maak een buikspieroefeningen schema om het beste uit jouw workouts te halen.

Sit-ups

Ook mogen sit-ups niet ontbreken aan jouw buikspieroefeningen schema. Ga op de grond liggen, trek jouw benen naar je toe en lift jezelf omhoog door jouw buikspieren te gebruiken. Deze oefening moet bij jouw dagelijkse buikspieroefeningen horen.

Schuine cruch

Ga op je rug liggen en haal jouw handen naar jouw oren, met de ellebogen naar buiten wijzend. Trek jouw knieƫn omhoog en ga van linkerelleboog naar rechterknie en van rechterelleboog naar linkerknie. Deze oefening is cruciaal voor de strakke lijnen en definitie van jouw sixpack.

Jumping jacks

Deze oefening is goed voor buikspieren, maar ook voor jouw gehele postuur. Met deze springoefening spring je met de benen naar binnen en naar buiten. Tegelijkertijd ga je met wijde armen tot boven je hoofd en weer terug naar de zijkant van jouw lichaam. Start jouw dag met 100 jumping jacks voor een strak lichaam.

Fitness inspiratie voor mannen

Wanneer je veel sport, zal je merken dat je weinig hoeft te doen voor een strakke buik. Jouw buikspieren gebruik je namelijk standaard bij veel sporten en oefeningen. Wil jij extra fitness inspiratie voor een strakke buik? Probeer dan eens yoga voor mannen. Yoga oefeningen zijn niet alleen ontspannend en bevorderlijk voor de flexibiliteit, ook zorgen deze yoga oefeningen voor sterke spieren.

Droom jij ook van een strakke buik en een sixpack? Maak deze droom dan waar door gebruik te maken van de 5 bovenstaande tips voor een strakke buik. Doe dagelijkse workout oefeningen buik, maak een schema en probeer buikspieroefeningen te vinden in dagelijkse bewegingen of nieuwe sporten zoals yoga.