schouderoefeningen-zonder-gewichten

De 5 beste schouderoefeningen voor mannen

Niet veel mannen houden van schoudertrainingen, helaas verwaarloos je daarmee deze belangrijke spiergroep. Hoeveel je ook traint om de borst en rug te trainen, hoeveel sit-ups je ook doet, wanneer je de schouders niet genoeg traint zal je nooit die felbegeerde v-vorm bereiken.

Niet alleen voor het uiterlijk en de mooie fysiek zijn schouderoefeningen belangrijk. Uit meerdere studies blijkt dat patiënten met schouderpijn significante winst maken op gebied van pijnverlichting en functioneren door een dagelijkse schoudertraining. Om je schouders te trainen hoef je niet naar de sportschool. Heb je fitness inspiratie voor mannen nodig om schouderoefeningen thuis te kunnen uitvoeren? Dit zijn de 5 beste schouderoefeningen voor mannen:

1: Schouderoefeningen dumbells

Heb je thuis een paar dumbells liggen? Dan is de zittende dumbellpress één van de beste schouderoefeningen die er bestaat. Ga op een stoel of bank zitten met je voeten plat op de grond. Span je buik en rugspieren aan en breng druk de dumbells omhoog tot de armen gestrekt zijn. Je kunt de armen tegelijk omhoog brengen of om en om.

2: Lateral Raise

Deze oefening kun je staand of zittend uitvoeren. Pak een paar lichte dumbells en breng ze langzaam zijdelings omhoog. Hoe te langzamer je de verhoging kunt uitvoeren, des te meer pijn ze zullen doen. Dit zorgt voor meer spierontwikkeling. Laterale verhogingen zijn perfect om het mediale deel van de deltaspier te isoleren. Ze worden vaak gedaan met een lager gewicht en hogere herhalingen.

3: Schouderoefeningen dumbells row

Houd een halter in elke hand, rustend voor je dij. Til de dumbells verticaal op tot ze in lijn zijn met je sleutelbeen. Richt je ellebogen naar het plafond. Laat de halter weer zakken en herhaal.

4: Push-up variaties

Schouderoefeningen zonder gewichten bestaan er natuurlijk ook. Je hebt geen dumbells nodig voor een paar sterke schouders. De klassieke push-up is een voorbeeld van een hele goede oefening voor de schouders. Om alle spieren in het gebied te trainen kun je variaties toepassen zoals bijvoorbeeld handstand push-ups.

5: Downward dog pose

Bij yoga worden veel schouderoefeningen zonder gewichten gedaan. De downward dog oefening is heel goed voor het gezond houden van de schouders. Yoga voor mannen wordt niet vaak gezien als een serieuze sport, maar als je meer fitness inspiratie voor mannen wilt, doe dan eens mee met een yogales. Probeer deze schouderoefeningen thuis eerst maar eens lang vol te houden.