gewoontes voor succesvolle mannen

Het hebben van een ochtendroutine is stap 1 naar succes

Ben je nog steeds op zoek naar de weg naar succes? Dan kan een perfecte ochtendroutine ontwikkelen weleens de manier zijn om de eerste stap te zetten richting een succesvoller leven. In een interessante documentaire over dit onderwerp hoorden we waarom vaste gewoontes voor succesvolle mannen in de ochtend zo belangrijk zijn. Duswil je weten hoe wordt ik succesvol, dan is het uitstippelen van een voor jou passende perfecte ochtendroutine van groot belang. In dit artikel leggen we uit hoe de de weg naar succes gebaand wordt via vaste gewoontes.

Wat als je geen vaste ochtendroutine hebt?

Tal van mannen hebben geen perfecte ochtendroutine, maar later hun wekker meermalen snoozen om zich dan uit bed te slepen. Daarna moeten ze zich haasten om op tijd klaar te zijn omdat de werkplicht weer roept. Er moet snel gedouched, gegeten en een kop koffie weggeslurpt worden, als daar tenminste nog de tijd voor is. Al met al levert dit soort gejaag in de praktijk een hoop stress op aan het begin van de werkdag. En dat is niet bevordelijk voor de concentratie, de creativiteit, het zelfvertrouwen en de energie die op elke werkvloer onmisbaar zijn.

In de ochtend tot rust komen

De vraag hoe wordt ik succesvol begint met een ritueel ontwikkelen die je elke dag een goede en frisse start geeft. Een van de meest populaire gewoontes voor mannen is sinds enkele jaren yoga voor mannen. Yoga in de ochtend, zo leerden we van een interessante documentaire, brengt geest en lichaam met elkaar in harmonie en zorgt voor een relaxte dagstart. Ga er gerust een uur eerder uit dan normaal, doe een kwartier tot half uur yoga-oefeningen en pak na afloop naast water ook alvast een stevige bak koffie. Natuurlijk kun je naast yoga ook iets anders doen dat goed is voor je mentale welzijn. Een andere topper onder de uiteenlopende gewoontes voor succesvolle mannen het befaamde krantje lezen in de ochtenduren. Je bent dan meteen op de hoogte van het laatste nieuws en kunt die kennis ook gebruiken voor gespreksonderwerpen met je collega’s. Een ideale combinatie toch?

Beweeg, maar neem ook even rust

Yoga voor mannen volgen als ochtendritueel of het leesmoment in de ochtenduren, zijn maar voorbeelden van zinvolle tijdsbesteding bij het krieken van de dag. Het kan gaan om talloze rituelen, zoals een rondje hardlopen, spieroefeningen doen of lekker een puzzeltje maken om scherp te worden. Ook het klaarmaken van een goed ontbijt hoort hierbij. Via een goed ontbijt krijg je voldoende voedingsstoffen binnen om de dag vol energie te beginnen.