benen trainen oefeningen

Je benen thuis trainen? De top 4 oefeningen voor perfecte beenspieren

Stevige beenspieren zijn lekker mannelijk. Maar benen met een flinke spiermassa zien er niet alleen aantrekkelijk uit, ze helpen je ook conditioneel. Wandelen met stevige beenspieren is een stuk minder vermoeiend dan wanneer je geen sterke spieren in je benen hebt. Yoga voor mannen is leuk, maar helpt niet om sterke beenspieren te ontwikkelen. Daarom deden we fitness inspiratie voor mannen op via experts om de beste benen trainen oefeningen voor je te verzamelen. Hoe kun je slim thuis benen trainen? Thuis benen trainen kan op tal van manieren, maar te zijn de vier beste benen trainen oefeningen?

1. De step up-oefening

Om te beginnen met goede fitness inspiratie voor mannen: step up is en prima manier om thuis je beenspieren te trainen. Hiervoor heb je een verhoging nodig, zoals een bankje. Stap omstebeurten met één been op de verhoging, waarna het andere been ernaast wordt gezet. Daarna maak je de omgekeerde beweging en stap je weer van het bankje af. Wissel hierbij af tussen je linkerbeen en rechterbeen. Deze oefening traint onder meer je bovenbeenspieren en je kuitspieren. Wil je de training iets intensiveren, houd dan in beide handen een dumbell vast.

2. Pistol squad

Bij de pistol squad, in het begin een lastige oefening, sta je eerst op twee benen en steek je vervolgens één been horizontaal naar voren. Hierbij maak je met je armen een schiethouding, alsof je een pistool vasthoudt. Kom vervolgens met je staande voet omhoog en, strek je andere been een beetje en zak weer door je knieën. Herhaal deze oefening een aantal keren en wissel af tussen je linker en rechterbeen.

3. Walking lunge

Thuis benen trainen kan ook goed met de walking lunge. Hierbij maak je een flinke stap, waarbij er één voet vooraan en de andere naar achter staat. Je voeten en je knieën moeten hierbij recht staan. Vervolgens zak je langzaam naar de vloer, zonder dat je naar voren of naar achteren. Houd de knie van het voorste been vast. Nadat je omhoog bewogen hebt, zet je je been naar achteren en herhaal je de oefening.

4. Kikkersprongen

Een bekende benen trainen oefeningen die beter werkt dan yoga voor mannen is de kikkersprong. Houdt je armen kruislings voor je borst en pak je schouders vast. Spring vervolgens als een kikker omhoog, terwijl je je benen strekt. Bij de landing zak je weer door de knieën en vang je je lichaam weer op.